Followers

kehidupan ku.. Adtec


Assalamualaiku... Terlebih dahulu, thanks sape yg sudi bace blog aku nie, aku buat blog nie, hanye saje2 jew pon, tulis pasal perjalanan aku, di dunia sementara nie,.. Semalam ade sorng nie tnye pasal blog ak nie, kenape dah lame dh tak update,.ha3... Sibuk pnye psal la nie, sampai lagsung tak bukak blog sediri,aku nie ashik duk ushar blog orng jeww..ha3… sebelom nie ade jugak la orng lain yang bertanye...lgi pon aku bukan pndai sangat pon conteng2 blog ak nie, ak tlis ap yang terlintas di fkiran ak je.hi3.. Banyak cerite aku nk shere nih.. 

Pendek kan crite lepas ak habes prtikal ary tu, ak try la bukak bisnes ak sediri dngan hlmie, sje nk try2... Trnyata dlm dunia prniagaan susah jagak la, ary2 kne fikir cam ne nak maju kan kedai, usaha tanda kejaan kannn.., dlm 2 bln bleh untung cikit2, bleh la beli2 barang kprluan ak nie...tpi cam ne pon alhamdulilah la, tak sanka plak,yg ak bleh cburi dlm prniagaan ney...hi3.. Smpai bln 7 jew, ayh ak ashik bnyi pasal blajar je, adoi.. Memag la ari tu ak ade pgih temuduga, tpi ak tak menharap kn pon, yg ak bleh smbung belajar, ak nk kejerr tros kalau bleh...tpi nk buat cam rezeki, ak dpt la jgak smbung dlploma tek. Kmpter sistem nie, gaya ak tlis pon, dh thu kn, ak memag malas nak pegih..hahaha...ari2 la, ak kne pjuk, blebe, cam2 lagi la.. Last2 ayh aku beli la, sbuah laptop bwuu nieyy , ha3.. 

my Asus A43s Series



Tibe2 jew, jdi semangat balik nk smbung blajar.. .. Jht nye ak ney.. Pnye la brsuguh ayh ak , nk tngok ank nye berjaya, sampai sngup habiskn duit untuk ank nye, tpi ak buat2 tak thu jew, mse tu, adoi la :3... Semigu sblom ak smbung blajar, bleh kate hari2 ak kuar mkn dkt luar dngan kwn2 forewe ak nih, katenye ye nk tngok ak puas2, lpas ney susah dah nak jumpa ak nie..hahaha.... Ak pon syg korang sume, mmg ak xkn lupe prsahabatan kite....


09/07/2012 nie trikh mse ak dftr dkt adtec shah alam, time nie.. Debor jugak la, tngok orng rmai gile mse tu, ha3..lps siap2 dftr, ak fmly ak hntr la, ak dkt hostel, ak tngok muke mak, mcm dh sedey da...mcm2 dia pesan dkt ak, sbb nie first time, ak brjauhan dngt fmly, lps tu , brmula la, ‘minggu soal kenal’(MSK) neyy.. Ak paling tak suke la, bende ney.. Dlm kepala ak, msti die nk dera aku kaw2 nie, macam dkt ilp dlu... tpi sbalik nye, smase MSK ak jdi suke plak,.. ak daripada kmplan 1, dpt no1..hu3.. Sukan dngan belakon, sume dpt no1.. Tu yg best nye..ha3..pngalman yg ak xleh lupe, time blakon ats pntas.. Sume nye spotan, xde dialog,spontan je..hahahaha... 

Last day ak di mingu soal knal tu, ad la, seorng ustat nie, ceramah pasal ibu bapa, mse tu tngok jam dah pkul2 pagi ... Ade la, dia sruh lukis, gmbr ibu bapa ats sehelai kertas nie, ustat nie sruh la lukis rupa mak ayah atas kertas tu dngan secntik nye, dngn alunan muzik sedih plk, aty ak da mule sebak da mse tu, ak lukis la, ak bygkn muke ayh ak mcm mane, ak bnyg kn, muke mk ak mcm mane.. Tpi tibe2 plak ustat tu, suruh gumpal ketas tu, plek jgak la.. Tpi ak syg la nk gumpal, so, ak limpat la, slow2... Lps tu ustat sruh balig plk kertas tu dkt dpn, dngan spontan ak tngok sume da baling, ak plak msih trfkir.. Knpe ak syg nk baling ney, slow2 ak ltak dkt bwh,.. Siap kne ugut lgi spe x baling, xleh blik, tpi ak lsugn tak hirau...lps tu, ustat tnye plak dkt sume, knpe sngup baling gmbr mk dn ayh kte.. Adoi, seb baik ak tak baling.. Sbb ak syg mk ayh aku...lps tu, ustat tu, sruh sume kjmkn mate, bnyng kn ap harapan mak ayh kite, sblom msuk snie, tak smpai 1 mnit pon, air mate ak, tak henti2 kuar dri mate nie, xdpt bykan, ak nie, slalu mnyusahkn, slalu brgtung dkt mk ayh, ak trfikir, cam ne, suatu ari nanti mk ayh aku xde, bleh ke aku truskan hidup, klu ak ashik brgantung dngn mak ayah jew...ak akn ingt psanan akak ak yg sulung tu, smpai ble2...


nie la kawan baru aku dekat adtec shah alam

Lepas hbis jew, MSK tu, ak start clas cam biase.... Ak slalu msj dkt kwn ak nie, yg sambung bljr dngan ak, tapi die leh dkt kuantan, pnye la pjuk2 sruh dia tukar dkt snie, smngu lps tu, bleh la, tukar dkt snie,.. Lps 2mngu dkt adtec, kwn ak nie ajk la, teman ye balik, so ak ikut je...sbb kbaikan yg dia buat dkt ak, tak trbalas rse nye, nk cite pon, mmg tak habes la, mse dkt ilp tu, die memag tak penting kn dri sediri, slalu tlg ak ble susah.. So ak blik la, nie prtme kali ak duk negeri orng, dan ak sesat!!..hahaha.. 

Debor gop la, nk cari klang sentra, xjupa2.. Kate pmndu bas, dah lame da, trlepas, klang ctra tu, lgi la aku nga kwn ak nie, debor, last2 naik bas, pusing balik.. Seb baik jmpa makcik indon nie, die tnjuk jln dkt aku, malu plk wase, mcm2 orng ak nga kwn ak tnye , cm ne nk gh klang setra tu, . Btul kn, malu brtnya sesat jln..last smpai jgak la, smpai2 tiket plak habes, pnye la kcewe... Mse tu, ayh ak, kak ak x hti2 tlfon...pnye la pusing2 dkt klang ctra tu tnye psal tiket, seb baik la, ad 2tiket last, yg orng tolak blik tiket dkt bas tu.. So ak bli la, wlaupon mhal cikit...lps tu blik la, ak ingt sempat la, brsahur dekat umah, tpi tak smpat la,time tu first pose..mkn je ap yg ad, esokan ari nye, dpt jugak la, brbuke dngn flmy dkt kdai, thnks abah,...hi3.. 2hri duk ganu blik la, dekat adtec  cmbiase..pas2 three..hahaha.. Bnyk bnder da ak cite ney, ngatuk plak wase.... Best jgak, ad blog ney, bleh ingt blik ap yg ak buat yg trdahulu.. K la.. Papai.. 

0 Response to "kehidupan ku.. Adtec"

Catat Ulasan

korang nk komen,komen la ape2 pon.. :)

Ai, takkan tengok je.:)
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme