Followers

berday ke 21 tahun...

   Assalamualaikum..dan selamat pagiee, jam sekarang tepat pukul1.40am... Dan hari nie umor aku umor ak dah menigkat 21 tahun, alham dulilah, ak masih hidup di dunia sementara ini..  , tahun lepas berday paling best yang ak rase, harap tahun nie macam tu lee, thun lepas dapat Blackberyy, thun nie dpt note2 takpe dah...... 

hehehehe ...memag tak la kan..hahaha ,dan tak lupe dekat seseorng tu, yang slalu nyanyi dekat ak,bile bday kito neyy.., he3.. Harap awk tak lupekan saye okayy..  sy tak msj awk, sy tak call awk tak bermakna sy lupekan awk okayy, sy slalu ingtkan dekat awak, hope kite kwn smpai mati. ......rase nye macam dah berabut kowt, blog nie, sbb lame x update, hehehe...bile smpai snie, mcm nie la..,rase macam takde mase plak ,..sibuk pasal blajar, nak kne fikir pasal final projek lagi, harap2 final projek nanti berjalan dengan lancar,aminn ..hopee Puan azrin dpn tunjuk ajar, sebab dah jadi penyelia kumpulan kami pon... ..dan harap ahli kumpulan ak dapat berkerja sama,.. jngan nanti suruh baru buat , penat lee aku,...

dh hampir sebulan kowt ak duk snie, allhamdulilah, mingu nie, dah masuk modul baru... Sedih pon ade, nk tingal modul yg lame nie... Walaupon pda awal nye aku tak pndai nk prizen, tak pandai nk hurai, dan sangat pemalu orngnye , dop2 bile duk depan, tapi aku cuber dan cuber walaupun tngan aku sejukk... Tu sebab bile ak prizen aku selalu pengan buku, tapi hari nie tibe2, rase tak sabar plak nk prizen... Mukin prasaan maluu tu, dah kalis kowt...hahahaha...okayy la tu, sebagai latihan buat ak, nak prezen final projek nanti..dan thanks skali lgi, sebab bagi hadiah dkt kumpulan kami, siap dpt autograf Siti Nurhaliza lgi...hehehe...napok bernor puan ambik berat dngan kelas kami...thanks banyak-banyak.....>̴̴̴̴̴͡.̮Ơ̴͡okay , sampai snie je ngatuk sudah... Bye2 bloger

CUTI SEM.~~~


     Assalamualaikum.. Heyy, bloger,hehehe...dah lame gebenor dah nie, aku tak update blog aku ney, maklum la dah jadi student balik, tak mcm dulu lagi, bleh slalu update blog nie setiap mingu, lagi pon line internet dekat sinie mengalahkan siput kelembab'pannye, adoi, ... Tapi Allamdulilahlah leh la jugak gune, daripada takleh guna lasung kan3. he3... mingu depan last untuk semester nie, last aku update blognie, 2mngu lepas ak sampai Adtec Shah Alam nie, gud bye la sekejap Adtec Shah Alam nih, tungu semester depan la plak ye. :D,.. pejam celik pejam celik, nie dah nak hbes kan3...dari satu modul ke modul aku tempuhi , Allamdulilah , aku brjaya tempuhi juga,berkat doa mak ayah aku, kwn2 dan aku sediri,..dari modul database , C++ , sever, ICT dan sampai la yang terakhir nie, modul linux, yg tak lame dah nk exam nih.hu3......

     Pada awalnye ak lsung tak yakin yg aku boleh belajar dekat sinie,mak abah kkak aku la yg slalu bagi aku smngt dan tak lupe kwn2 ak dekat snie... Hehehe.thanks yaa.... Dlu takot nk duk dkt negeri orng nie, skrang dah biase plak, stiap mngu pgh kuar jln2 dkt KL uhh, hahaha... Duit plak, macam air je kuar dari poket nih, hehehe...klu bab makan tu plak, tak yah cakap la,mcm dah ade cop KFC plak dkt kepale ak nie, bleh kate stiap mngu kuar mkn dkt KFC,....makan2, ingatkan duk snie kurus la, rpe2nye samo jah....hahaha......

      Tak sabar nak balik, ingat dekat kampung je, mngu2 last nih....,kawan2 aku dekat kampung mesti dah rindu gile dekat aku nie, siap call aku lgi (sabor la weii),hahaha,...selain kawan2 , dah takde lagi kawan yang istimewa cam dulu lagi, aku dah patah harapan dekat awak tau,sebab terlalu berharap,dekat awak sebelum nih... sedeww.. :( ....semejak aku habes sekolah, aku dah tak cople2 lagi, mane la tahu, aku jumpa yang lebih istimewa daripada sebelom nie, Amin...he3...balik nanti trus sambung buat lesen keter,...nanti dah ade awek, nak bawak awek jalan2 dengan ape?,..takde kereta awek tak pndan la wei.. Hahaha, (poyol je budak nih). :P.... Abah mak, tngu saye dekat terengganu >̴̴̴̴̴͡.̮Ơ̴͡okay ,...byee..

kehidupan ku.. Adtec


Assalamualaiku... Terlebih dahulu, thanks sape yg sudi bace blog aku nie, aku buat blog nie, hanye saje2 jew pon, tulis pasal perjalanan aku, di dunia sementara nie,.. Semalam ade sorng nie tnye pasal blog ak nie, kenape dah lame dh tak update,.ha3... Sibuk pnye psal la nie, sampai lagsung tak bukak blog sediri,aku nie ashik duk ushar blog orng jeww..ha3… sebelom nie ade jugak la orng lain yang bertanye...lgi pon aku bukan pndai sangat pon conteng2 blog ak nie, ak tlis ap yang terlintas di fkiran ak je.hi3.. Banyak cerite aku nk shere nih.. 

Pendek kan crite lepas ak habes prtikal ary tu, ak try la bukak bisnes ak sediri dngan hlmie, sje nk try2... Trnyata dlm dunia prniagaan susah jagak la, ary2 kne fikir cam ne nak maju kan kedai, usaha tanda kejaan kannn.., dlm 2 bln bleh untung cikit2, bleh la beli2 barang kprluan ak nie...tpi cam ne pon alhamdulilah la, tak sanka plak,yg ak bleh cburi dlm prniagaan ney...hi3.. Smpai bln 7 jew, ayh ak ashik bnyi pasal blajar je, adoi.. Memag la ari tu ak ade pgih temuduga, tpi ak tak menharap kn pon, yg ak bleh smbung belajar, ak nk kejerr tros kalau bleh...tpi nk buat cam rezeki, ak dpt la jgak smbung dlploma tek. Kmpter sistem nie, gaya ak tlis pon, dh thu kn, ak memag malas nak pegih..hahaha...ari2 la, ak kne pjuk, blebe, cam2 lagi la.. Last2 ayh aku beli la, sbuah laptop bwuu nieyy , ha3.. 

my Asus A43s Series



Tibe2 jew, jdi semangat balik nk smbung blajar.. .. Jht nye ak ney.. Pnye la brsuguh ayh ak , nk tngok ank nye berjaya, sampai sngup habiskn duit untuk ank nye, tpi ak buat2 tak thu jew, mse tu, adoi la :3... Semigu sblom ak smbung blajar, bleh kate hari2 ak kuar mkn dkt luar dngan kwn2 forewe ak nih, katenye ye nk tngok ak puas2, lpas ney susah dah nak jumpa ak nie..hahaha.... Ak pon syg korang sume, mmg ak xkn lupe prsahabatan kite....


09/07/2012 nie trikh mse ak dftr dkt adtec shah alam, time nie.. Debor jugak la, tngok orng rmai gile mse tu, ha3..lps siap2 dftr, ak fmly ak hntr la, ak dkt hostel, ak tngok muke mak, mcm dh sedey da...mcm2 dia pesan dkt ak, sbb nie first time, ak brjauhan dngt fmly, lps tu , brmula la, ‘minggu soal kenal’(MSK) neyy.. Ak paling tak suke la, bende ney.. Dlm kepala ak, msti die nk dera aku kaw2 nie, macam dkt ilp dlu... tpi sbalik nye, smase MSK ak jdi suke plak,.. ak daripada kmplan 1, dpt no1..hu3.. Sukan dngan belakon, sume dpt no1.. Tu yg best nye..ha3..pngalman yg ak xleh lupe, time blakon ats pntas.. Sume nye spotan, xde dialog,spontan je..hahahaha... 

Last day ak di mingu soal knal tu, ad la, seorng ustat nie, ceramah pasal ibu bapa, mse tu tngok jam dah pkul2 pagi ... Ade la, dia sruh lukis, gmbr ibu bapa ats sehelai kertas nie, ustat nie sruh la lukis rupa mak ayah atas kertas tu dngan secntik nye, dngn alunan muzik sedih plk, aty ak da mule sebak da mse tu, ak lukis la, ak bygkn muke ayh ak mcm mane, ak bnyg kn, muke mk ak mcm mane.. Tpi tibe2 plak ustat tu, suruh gumpal ketas tu, plek jgak la.. Tpi ak syg la nk gumpal, so, ak limpat la, slow2... Lps tu ustat sruh balig plk kertas tu dkt dpn, dngan spontan ak tngok sume da baling, ak plak msih trfkir.. Knpe ak syg nk baling ney, slow2 ak ltak dkt bwh,.. Siap kne ugut lgi spe x baling, xleh blik, tpi ak lsugn tak hirau...lps tu, ustat tnye plak dkt sume, knpe sngup baling gmbr mk dn ayh kte.. Adoi, seb baik ak tak baling.. Sbb ak syg mk ayh aku...lps tu, ustat tu, sruh sume kjmkn mate, bnyng kn ap harapan mak ayh kite, sblom msuk snie, tak smpai 1 mnit pon, air mate ak, tak henti2 kuar dri mate nie, xdpt bykan, ak nie, slalu mnyusahkn, slalu brgtung dkt mk ayh, ak trfikir, cam ne, suatu ari nanti mk ayh aku xde, bleh ke aku truskan hidup, klu ak ashik brgantung dngn mak ayah jew...ak akn ingt psanan akak ak yg sulung tu, smpai ble2...


nie la kawan baru aku dekat adtec shah alam

Lepas hbis jew, MSK tu, ak start clas cam biase.... Ak slalu msj dkt kwn ak nie, yg sambung bljr dngan ak, tapi die leh dkt kuantan, pnye la pjuk2 sruh dia tukar dkt snie, smngu lps tu, bleh la, tukar dkt snie,.. Lps 2mngu dkt adtec, kwn ak nie ajk la, teman ye balik, so ak ikut je...sbb kbaikan yg dia buat dkt ak, tak trbalas rse nye, nk cite pon, mmg tak habes la, mse dkt ilp tu, die memag tak penting kn dri sediri, slalu tlg ak ble susah.. So ak blik la, nie prtme kali ak duk negeri orng, dan ak sesat!!..hahaha.. 

Debor gop la, nk cari klang sentra, xjupa2.. Kate pmndu bas, dah lame da, trlepas, klang ctra tu, lgi la aku nga kwn ak nie, debor, last2 naik bas, pusing balik.. Seb baik jmpa makcik indon nie, die tnjuk jln dkt aku, malu plk wase, mcm2 orng ak nga kwn ak tnye , cm ne nk gh klang setra tu, . Btul kn, malu brtnya sesat jln..last smpai jgak la, smpai2 tiket plak habes, pnye la kcewe... Mse tu, ayh ak, kak ak x hti2 tlfon...pnye la pusing2 dkt klang ctra tu tnye psal tiket, seb baik la, ad 2tiket last, yg orng tolak blik tiket dkt bas tu.. So ak bli la, wlaupon mhal cikit...lps tu blik la, ak ingt sempat la, brsahur dekat umah, tpi tak smpat la,time tu first pose..mkn je ap yg ad, esokan ari nye, dpt jugak la, brbuke dngn flmy dkt kdai, thnks abah,...hi3.. 2hri duk ganu blik la, dekat adtec  cmbiase..pas2 three..hahaha.. Bnyk bnder da ak cite ney, ngatuk plak wase.... Best jgak, ad blog ney, bleh ingt blik ap yg ak buat yg trdahulu.. K la.. Papai.. 

ILPKT


           
tek.kompueter (sistem) 2010/2012

aku rindu  kawan2 ilp tu, agak2 nye lepas habis nie, bile kite bleh jumpa lagi ye ???.. : ( ...nie jew pic yang aku ade, nie pon masih ramai yang takder..gud luck la ye, kawan2 aku sume , semoger bejaye di dunia dan di akhirat, aku akan doakan yang terbaik kepada kawan2 yang aku kena,.. hope, korang sume takan lupekan aku dekat sinie, .....

      Sekarang aku tengah fikir ape aku nk buat esok…  mesti bosann kan,….sedey nye.. .. hari khamis hari tu, last day aku pretikal.. berat je nak tingal ofis tu,.. thanks ye, cik ros, cik z and sarah, korang baik sangat2, ak angap macm famly sediri plak, klu duk dkt ofis tu,.. yang best hari2 riuh dalam ofis tu cik z kacau si sarah nie..hihihih..tak lupe jugak puan Jun, majikan aku, thanks ya for support, and  thanks jugak bagi respon pasal aku dekat lecturer. :) ... tak pernah aku terime pujian sebanyak itu, suke sangat2 .....mesti aku menrindui kejer aku tu, shut down komputer setiap hari,ha3.. nampak je senag, tapi memenatkan,, sebab aku kene shut down lebih daripada 100bijik komputer, takde orang yang suruh pow buat kejer nie, aku saje2 nak tolong, daripada duk saje2, bosan la jugak...k lah, ishaAllah klu aku sambung diploma nanti aku akan pretikal dekat situ lagi.. :)

Ai, takkan tengok je.:)
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme